Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρία Δήμου Θηβαίων για τη μεταφορά υπηρεσιών της ΔΟΥ Θηβών στη ΔΟΥ Λιβαδειάς


Μετά τις συνεχείς διαβεβαίωσεις του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη διατήρηση σε λειτουργία της ΔΟΥ Θηβών συνολικά, σε... ανύποπτο χρόνο και σαν «κεραυνός εν αιθρία» ήλθε η διάψευση.

Όπως έντονα δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο αλλά και με τον πλέον επίσημο τρόπο, βλέπε υπ’ αριθμ. πρωτ: Δ6Α1092694ΕΞ2013/6-6-2013 απόφαση του Γ.Γ. Εσόδων κ. Θεοχάρη, μεταφέρονται από 1/7/2013 τα τμήματα του Δικαστικού και Εσόδων από τη ΔΟΥ Θηβών στη ΔΟΥ Λιβαδειάς. Η ξαφνική αυτή τροποποίηση της πρόσφατης απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών Δ6Α1133106ΕΞ2011/2-09-2011, καταδικάζει τη ΔΟΥ Θηβών σε μαρασμό και δυσλειτουργία, την ώρα που έχει χαρακτηριστεί ως από τις πιο εύρωστες ΔΟΥ πανελληνίως.

Η πόλη της Θήβας θα στερηθεί σημαντικότατων υπηρεσιών, όπως οι μεταφερόμενες, και θα προκληθεί μεγάλη επιβάρυνση σε πολίτες, με απόλυτη αβεβαιότητα και για τη διατήρηση των δημοσίων εσόδων.

Παράλληλα, η συνακόλουθη μετακίνηση υπαλληλικού προσωπικού θα επιφέρει αναστάτωση στις οικογένειες των εργαζομένων και ταυτόχρονα θα αποσυνθέσει πλήρως τη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα της Υπηρεσίας.

Μεταφέροντας, ως Δημοτική Αρχή, τη φωνή όλων των Θηβαίων αλλά και των κατοίκων της πρώην επαρχίας Θηβών που εξυπηρετούνται από τη ΔΟΥ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΘΑ με τον πιο έντονο τρόπο για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Οικονομικών, που γίνονται ξαφνικά και μυστικά, οι οποίοι κάθε άλλο παρά στην ενίσχυση της οικονομίας συμβάλλουν.

Δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε με κάθε μέσο στις μεθοδεύσεις αυτές που οδηγούν υπηρεσίες, εργαζόμενους, πολίτες και πόλεις ολόκληρες σε μαρασμό και αποσύνθεση. Το θέμα θα συζητηθεί και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...