Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Στη «φάκα» δύο Αλβανοί για ένοπλη ληστεία στη Φωκίδα


Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διεξήγαγε... το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου Φωκίδας, τετραμελής εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας διέπραξαν, πριν από μία εβδομάδα, ένοπλη ληστεία σε βάρος 68χρονης ιδιοκτήτριας εστιατορίου, το οποίο βρίσκεται στην τοποθεσία «Χάνι Ρέρεσι» της τοπικής κοινότητας Τειχίου του Δήμου Δωρίδος Φωκίδας.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν την 16-06-2013, με εντάλματα σύλληψης του ανακριτή Άμφισσας, δύο μέλη της σπείρας. Πρόκειται για υπηκόους Αλβανίας, ηλικίας 33 και 32 ετών. Επιπλέον ταυτοποιήθηκαν οι δύο ομοεθνείς συνεργοί τους, ηλικίας 31 και 25 ετών, οι οποίοι βάσει σχετικών ενταλμάτων αναζητούνται για να συλληφθούν.

Ειδικότερα, την 11-06-2013 και περίπου στις 17:15΄ το απόγευμα, οι τέσσερις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην ανωτέρω τοποθεσία και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν στο εσωτερικό του εστιατορίου, μέσα στο οποίο βρισκόταν εκείνη την ώρα η 68χρονη ημεδαπή ιδιοκτήτριά του.

Στη συνέχεια με την απειλή όπλου (περιστρόφου), που κρατούσε ο 31χρονος, φερόμενος και ως «εγκέφαλος» της εγκληματικής ομάδας, οι δράστες ακινητοποίησαν την 68χρονη και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ που προερχόταν από τις εισπράξεις του καταστήματος, καθώς επίσης ένα ζευγάρι χρυσά σκουλαρίκια και ένα ρολόι χειρός της παθούσας.

Επιπλέον οι δράστες αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν από το χέρι της 68χρονης ένα χρυσό δακτυλίδι και μία βέρα, καθώς και να εισέλθουν στην οικία της, που βρίσκεται κοντά στο κατάστημα, χωρίς τελικά να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους και ακολούθως αφού επιβιβάστηκαν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβησαν στο ανωτέρω εστιατόριο, διέφυγαν με κατεύθυνση προς την ορεινή Ναυπακτία.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας για τον εντοπισμό των δραστών και συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχων σε κομβικά σημεία και πιθανούς δρόμους διαφυγής, σε συνεργασία και με αστυνομικές δυνάμεις από όμορους Νομούς.

Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας αναζητήσεων, εντοπίσθηκε περίπου στις 20:15΄της ίδιας ημέρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, το όχημα διαφυγής των δραστών στο ορεινό χωριό Ελευθέριανη του Δήμου Ναυπακτίας και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου προκειμένου να εξερευνηθεί.

Κατά την εξέλιξη της υπόθεσης, εντοπίστηκαν το μεσημέρι της 15-06-2013 στην τοπική κοινότητα Δάφνης Ναυπακτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευπαλίου, ο 33χρονος και ο 32χρονος και προσήχθησαν, προκειμένου να εξεταστούν.

Μετά από κατάλληλη αξιολόγηση, αξιοποίηση και συσχέτιση όλων των στοιχείων, που προέκυψαν α πό την μεθοδική αστυνομική έρευνα, διακριβώθηκε η εμπλοκή – συμμετοχή τους στην συγκεκριμένη ληστεία, ενώ ταυτοποιήθηκαν και τα στοιχεία των δύο ομοεθνών συνεργών τους.

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείας και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.

Η συγκεκριμένη δικογραφία υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας και σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης, βάσει των οποίων συνελήφθησαν ο 33χρονος και ο 32χρονος και αναζητούνται για να συλληφθούν οι δύο συνεργοί τους.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν την 16-06-2013 στον κ. Ανακριτή Άμφισσας και αφού ζήτησαν προθεσμία για να απολογηθούν, διατάχθηκε η κράτησή τους και η παραπομπή τους εκ νέου αύριο (19-06-2013) ενώπιον του κ. Ανακριτή Άμφισσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...